Muzikale leiding

Dirigent Jo Louppen

Jo begon al op vroege leeftijd met muziek maken. Met een vader die in de plaatselijke harmonie speelde en veel vriendjes die daar ook lid van waren werden de eerste muzikale zaadjes geplant. Toen zijn zus met Kerst een klein keyboard cadeau kreeg was hij meteen verkocht en werd het orgel en klassieke muziek langzamerhand steeds belangrijker in zijn leven.

Vanaf zijn 17e is hij actief als kerkorganist en begeleider van diverse koren. De stap naar het conservatorium in Maastricht was dan ook zeer voor de hand liggend. Zijn opleiding in Maastricht sloot hij in 1990 af waarna er op het gebied van orgelspel, koordirectie en zang diverse cursussen en masterclasses volgden. Ook deelname aan concoursen en diverse CD opnames kwamen op zijn
muzikale pad.

Als kerkmusicus is hij momenteel werkzaam in de Pancratiuskerk te Heerlen en in de Heilig Hartkerk te Landgraaf.

Al geruime tijd is hij betrokken als artistiek adviseur bij de Stichting Orgelkring Kerkrade waar hij zorgdraagt voor de invulling van de jaarlijkse orgelcyclus op de orgels van de Lambertuskerk en de Abdijkerk Rolduc.

Sinds 2024 heeft Jo de muzikale leiding van De Zangers van Sint Frans.

Zangdocente Janine Heuts

Janine zorgt er sinds 2017 voor dat alle stemmen in goede conditie blijven en dat onze zangtechniek blijft verbeteren.

Janine maakte op jonge leeftijd al kennis met (koor)zang bij Scola Cantorum in Den Bosch. In 1996 is ze afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag en na haar studie volgde ze diverse masterclasses, onder andere bij professor Horst Günther en bij Pieter van de Berg. De Veghelse mezzo-sopraan geeft al jarenlang zangles in haar eigen praktijk en dirigeert daarnaast ook nog enkele andere koren.
Meer info op ZangpraktijkJanineHeuts.com.