Muzikale leiding

Dirigent Geert Verhallen

In 2013 maakten de Zangers voor het eerst kennis met (organist) Geert, en hij met ons. De bekende klik was er en de jaren erna bleef Geert onze vaste organist. Toen in 2017 de vacature dirigent vrijkwam hoefde hij niet lang na te denken…

Na zijn eerste orgellessen op 9-jarige leeftijd, volgde Geert een opleiding tot organist en pianist op het conservatorium in Arnhem. Hier leerde hij ook de grondbeginselen van het dirigentschap. Sinds het afstuderen in 1990 zijn de werkzaamheden zeer divers, met één gemeenschappelijke noemer: het overdragen van een visie op muziek. Als dirigent van koren in verschillende samen- en doelstellingen is hij langer dan 25 jaar werkzaam in een ruim gebied rondom zijn woonplaats Mill. Naast zijn lespraktijk als muziekonderwijzer geeft Geert orgelconcerten en speelt als organist tijdens erediensten. Geert is ook actief in muziekhistorisch archiefonderzoek en allerlei projecten met fanfares, een symfonieorkest en andere gezelschappen behoren tot zijn dagelijks werk. Als laatste liefhebberij: het componeren. Als lid van de Brabantse componistenvereniging heeft hij een aantal werken geschreven, waaronder enkele grote werken als een requiem en een mis, en enkele kleinere werken voor verschillende bezettingen.
Meer info op GeertVerhallen.nl.

Zangdocente Janine Heuts

Janine zorgt er sinds 2017 voor dat alle stemmen in goede conditie blijven en dat onze zangtechniek blijft verbeteren.

Janine maakte op jonge leeftijd al kennis met (koor)zang bij Scola Cantorum in Den Bosch. In 1996 is ze afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag en na haar studie volgde ze diverse masterclasses, onder andere bij professor Horst Günther en bij Pieter van de Berg. De Veghelse mezzo-sopraan geeft al jarenlang zangles in haar eigen praktijk en dirigeert daarnaast ook nog enkele andere koren.
Meer info op ZangpraktijkJanineHeuts.com.