Nieuws


60e Koorverjaardag en Boekenmarkt!

10 september 2019

Na een welverdiende vakantie zijn we zoals gezegd alweer volop begonnen met repeteren voor onze Jubileummis op 6 oktober.
Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de organisatie van deze feestelijke dag, maar daar zometeen meer over.

Eerst graag even uw aandacht voor de Venrayse Boekenmarkt die wij de week vóór onze verjaardag organiseren. Standhouders uit heel Nederland bieden deze dag voornamelijk tweedehands boeken aan, waaronder veel themaboeken en leuke andere producten van over de hele wereld. Er zijn nog enkele kramen te huur! Meer info via het contactformulier!

Dan weer verder met het jubileum dat zal beginnen met een Pontificale Hoogmis in de Paterskerk, voorgegaan door onze Bisschop Mgr. H. Smeets. Na afloop van de Hoogmis worden de festiviteiten voortgezet in ons De Galmhut. 
Onderdeel van het feest is een reunie waar we graag zo veel mogelijk oud-zangers bij elkaar zouden krijgen. Bent of kent u een oud zanger die nog geen uitnodiging gehad heeft, dan kunt u dat doorgeven via het contactformulier!

We hopen op een grote opkomst!


Gastmuzikanten voor Missa Criolla

20 juni 2019 

 Zo snel gaat de tijd, het is al bijna zover!

Komend weekend staan onze twee Jubileumconcerten op het programma. Op zaterdagavond in de Venrayse schouwburg en op zondagmiddag in de St. Elisabethkerk te Grave zullen wij onder andere de Zuid-Amerikaanse Missa Criolla van Ariel Ramirez ten gehore brengen. Tijdens de concerten worden wij begeleid door een aantal solisten en muzikanten:

Harald Quaaden - Tenor
Hanno Egger - Contratenor
Wouter Broens - Piano
Ludmila Seroo-Ferroni - Piano (zaterdag)
Tommy van Doorn - Piano (zondag)
Nadja Spooren - Panfluit
Alaor Soares - Percussie
Jacques de Miranda - Charango
Nelson Latif - Spaanse gitaar
Hermine Veltkamp - Spaanse gitaar
André Wijers - Spaanse gitaar
Gerard Schoren - Contrabas
Hugo Doesburg - Cello

Het belooft een waar spektakel te worden, dus zorg dat u erbij bent!
Kaarten voor zaterdag zijn nog beperkt beschikbaar via www.schouwburgvenray.nl.

Tot dan!


Jubileumconcerten 2019

01 juni 2019 

Benieuwd naar ons jubileumprogramma? Terecht!

 

We willen zeker nog niet alles verklappen, maar vanwege de genomen moeite een tipje van de sluier. U zult worden verwend met beroemde werken van o.a. de Victoria, Andriessen, Mozart, Bruckner, Gjeilo, Jenkins en Ramirez. Bij de laatste componist moet u denken aan een mis met begeleiding van een aantal (erg) bijzondere instrumenten, waarvoor we diverse gastmusici hebben ingeschakeld.

Ons 60-jarig jubileum als Zangers van Sint Frans gaan we op een bijzondere wijze vieren in Venray en Grave. De concerten in de genoemde plaatsen zijn niet helemaal identiek. In Venray wat extra aandacht voor onze koorgeschiedenis, in Grave ligt de nadruk op de perfecte ambiance om onze polyfone koormuziek uit te voeren. In meerdere opzichten unieke concerten voor onze regio.

Mis het niet! Bestel nu kaarten via mail of het contactformulier!

KOM SFEERPROEVEN!

Houd je van zingen? Lijkt het je leuk om in een koor te zingen? Kom dan eens luisteren en wie weet zing je daarna zelf mee! Wij bieden professionele zangbegeleiding en een gezellig groep! Meld je hier aan!